Regler i svømmehallen
Herunder finder du praktisk information og gældende regler for ophold i svømmehallen.
Adgang
Entre til svømmehallen sker gennem omklædningen, der nås enten via Vildbjerg Sports- og Kulturcenters reception, eller gennem indgangen der ligger langs svømmehallen ved stadion.
Fra indgangen skal sko tages af, eller de dækkes af de blå overtrækssko, der findes ved indgangen.
Faciliteter
Dame- og herreomklædning med brusere, 2 toiletter, sauna og aflåselige værdiskabe (20 krone anvendes – kommer retur efter brug) .
I fordelingsrummet mellem omklædning og svømmehal ligger handicap toilet og brusefaciliteter.
25 meter bassin med dyb ende på 180 cm og lav ende på 110 cm. Temp. ca. 27°
Varmtvandsbassin, inddelt i 3 dybder på hhv. 45, 90 og 145 cm. Temp. ca. 32°
Boblebad
Vandrutschebane
Vildbjerg Svømmeklub råder også over et klublokale i tilknytning til bassinerne.
Omklædning
Der er omklædning 10 minutter før og efter hvert hold.
Inden adgang til bruserne sker afklædningen ved de opstillede bænke. Hæng gerne tøjet op på knagerækken, da der så er bedre plads til at sidde på bænkene.
I forbindelse med undervisningen er omklædningen ikke under opsyn, og vi beder derfor forældre eller pårørende medvirke til god opførsel.
Vildbjerg Svømmeklub kan ikke holdes ansvarlig for bortkomne genstande eller ved tyveri.
Det er en fordel at møde op i god tid så omklædning, en tur på toilet og bad kan nås inden undervisningen starter. Dette sikrer også at undervisningen kan gennemføres effektivt og uden spildtid. Indtagelse af mad og drikkevarer m.v. skal ske inden adgang til omklædningen og svømmehallen.
Løb i omklædningen og svømmehallen er ikke tilladt. Fliserne kan være glatte og fald kan føre til brud og skader på krop og hoved.
Som udgangspunkt skal børn fra de starter i 0. klasse klæde om i eget omklædningsrum, dvs. omkring 6 års alderen. Har dit barn svært ved selv at håndtere omklædning, er det en fordel at få indarbejdet gode rutiner med barnet så tidligt, det er muligt. Børn, der er startet i 0. klasse skal kunne klæde om i eget omklædningsrum efter efterårsferien. Voksne har aldrig adgang i modsatte køns omklædningsrum.
Trænerens anvisninger skal altid følges således at sikkerhed og fokus holdes.
I tilfælde hvor et barn har særlige behov, kontakt da vores svømmeskoleudvalg inden barnets hold starter, så vi kan lave aftale og koordinere med den tilknyttede træner.
Hygiejne
I svømmehallen er vandets kvalitet høj prioriteret, dels fordi vi dermed minimerer risikoen for at vores medlemmer bliver syge og dels fordi vi ikke ønsker at bruge flere tilsætninger end højst nødvendigt for at holde vandet rent.
Derfor er det vigtigt at ALLE vasker sig grundigt med sæbe i omklædningen før man tager sit svømmetøj på. Døde hudceller, bakterier, voks, makeup m.v. fjernes dermed og kommer os alle til gavn ved et renere bassin.
Følg anvisningerne i omklædningsrummene og spørg gerne din træner, hvis du er i tvivl om noget.
Forældre
Vi har gennem mange sæsoner erfaret, at børn har lettere ved at koncentrere sig og dermed lærer mere, når deres forældre ikke er til stede ved bassinet.
Som forælder er det naturligvis accepteret at følge barnet gennem omklædningen samt til/fra selve svømmehallen ved hver undervisning.
Forbered gerne barnet på dette, så en god rutine indarbejdes.
For de forældre, bedsteforældre eller pårørende, der gerne vil overvære undervisningen henviser vi til de dage, hvor vi holder åbent hus.
Datoerne ligger i klubbens kalender. De øvrige undervisningsdage er forældre velkomne til at opholde sig i omklædningsrummene eller på Vildbjerg Sports- og Kulturcenters øvrige offentlige arealer.
Vi minder i den forbindelse om at mobile enheder, kamera m.v ikke er tilladt at medbringe i svømmehallen jf. vores politik om brug af kamera (fremgår af denne side).
I det omfang, man har behov for at tale med træneren, kan dette gøres de sidste minutter af det hold, barnet er tilknyttet, alternativt kan en repræsentant fra svømmeskoleudvalget kontaktes.
Udstyr
Foruden obligatorisk svømme/badetøj anbefaler vi at købe svømmebriller (ikke dykkerbriller), da det hjælper med at kunne orientere sig under vandet og minimerer eventuelle gener fra klorvandet.
Da bad før og efter undervisning er et krav, skal 1-2 håndklæder altid medbringes.
Badehætte kan med fordel bruges ved langt hår, gerne sammen med hårelastik.
I tråd med anbefalingerne fra Dansk Svømmeunion anvender Vildbjerg Svømmeklub som udgangspunkt ikke svømmevinger i undervisningen. Blandt årsagerne hertil er at f.eks. vinger hæmmer barnets naturlige bevægelser og giver en unaturlig opdrift, der oftest medfører en uhensigtsmæssig kropsstilling i vandet. Udviklingen af den rigtige teknik tager dermed længere tid.
Undervisningen er imidlertid altid tilpasset niveauet for det enkelte hold og med en bassindybde, der sikrer tryghed og bevægelighed. Vores børnehold har altid tilknyttet en hjælpetræner, der selv er i vandet blandt børnene og således sikrer gode oplevelser i vandet gennem leg og øvelser.
Klubben anvender dog udstyr med passiv opdrift såsom plader og svømmebælte i undervisningen i det omfang, det bidrager til indlæringen.
Kamerapolitik
Af hensyn til svømmerne er al brug af smartphones, tablets, kamera eller andre redskaber, der kan tage fotos eller video, ikke tilladt i hverken omklædningsrummene eller i svømmehallen.
Dette gælder også uanset om man taler i telefon, spiller spil, tjekker mail eller sociale medier.
Efter aftale med bestyrelsen anvender trænerne redskaber fra Dansk Svømmeunion på deres smartphones afkrydsning og for at følge de planlagte lektioners øvelser.
Ved tvivl eller spørgsmål står trænere og bestyrelse til rådighed.
Glemte sager
Bliver noget væk eller glemt kan træner eller livredder kontaktes i svømmehallen.
Alternativt opfordrer vi til at der lægges en efterlysning op på vores Facebook side. Husk information om hold, dag, tidsrum og beskrivelse af hvad der er bortkommet.