Søndag den 6. oktober bød for første gang i mange år på Den Store Svømmedag i Vildbjerg.

Den Store Svømmedag er traditionen tro blevet afholdt denne første søndag i oktober i forskellige svømmehaller rundt om i Danmark og er arrangeret af  Dansk Svømmeunion i samarbejde med de lokale svømmeklubber og -haller.

Helt konkret havde 37 klubber/haller valgt at deltage i år, og heldigvis var der rigtig mange, der prioriterede at deltage i den landsdækkende svømmebegivenhed.

Eventen er for børn, unge og ældre. Det er både for dem, som normalt færdes i en svømmehal, men det er samtidig også et arrangement, der har til hensigt at få borgere,  der normalt ikke benytter de lokale svømmehalsfaciliteter, til at kigge forbi og tage en frisk dukkert i bassinet.

Nogle deltagere kommer for motionens skyld, nogle for hyggens skyld og andre for konkurrencens skyld – der er nemlig pengepræmier på spil for arrangementsstedet.

Resultater fra dagen

På denne, for Vildbjerg, første udgave i mange år tilbagelagde 44 registrerede deltagere i alt 52.100 m i løbet af de 6 timer, svømmehallen var åben, og udgjorde en god blanding af  stort set alle aldersgrupper og færdigheder i vandet.

Således er fundamentet for næste års event lagt, og hvor ambitionen naturligvis er at nå endnu længere – og godt krydret med underholdning, forplejning og præmier.

Tak til Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, Ringkjøbing Landbobank og Sportigan, samt REMA1000 i Vildbjerg for opbakningen til eventen.

Også tak til alle der deltog i arrangement – vi håber, I synes det var hyggeligt, sjovt og spændende.

Vi glæder os til at være vært igen i 2020, hvor Den Store Svømmedag finder sted 4. oktober.